Jókai bableves csülökkel
6 fő részére
Nehézség:
könnyű
hozzávalók
- 90 dkg füstölt sertéscsülök
- 5 evőkanál olaj
- 2 dl tejföl
- 12 dkg vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 30 dkg száraz tarkabab
- 10 dkg sárgarépa
- 10 dkg fehérrépa
- 10 dkg petrezselyemgyökér
- 1 dkg pirospaprika
- 1 db tojás
- 6 dkg liszt
- só
Elkészítés
Előző este beáztatjuk a babot, hogy ne kelljen annyi ideig főzni. Egy öt literes, vagy annál valamivel nagyobb edénybe 3 liter hideg vizet öntünk. Feltesszük főni. Beletesszük az alaposan megmosott csülköt. Miután felforrt, a levet leöntjük, majd újra hideg vízzel megtöltjük az edényt. A csülök mellé tesszük a babot, a hosszúkásra vagy a kockákra vágott zöldségeket. Puhára főzzük. Az olajból és a lisztből rántást készítünk. Amikor pirulni kezd, az apró kockákra vágott vöröshagymát, az összezúzott fokhagymát, a pirospaprikát is belekeverjük, majd hideg vízzel felöntjük, simára keverjük, hozzáadjuk a leveshez, majd miután újra forr, az előzőleg elkészített csipetkét is.
Megjegyzés
Egy kis csípős pirosarannyal és tejföllel isteni.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.