Jókai bableves csülökkel

6 fő részére

Nehézség:

könnyű

Beküldte:

hozzávalók

  • 90 dkg füstölt sertéscsülök
  • 5 evőkanál olaj
  • 2 dl tejföl
  • 12 dkg vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg száraz tarkabab
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg fehérrépa
  • 10 dkg petrezselyemgyökér
  • 1 dkg pirospaprika
  • 1 db tojás
  • 6 dkg liszt

Elkészítés

Előző este beáztatjuk a babot, hogy ne kelljen annyi ideig főzni. Egy öt literes, vagy annál valamivel nagyobb edénybe 3 liter hideg vizet öntünk. Feltesszük főni. Beletesszük az alaposan megmosott csülköt. Miután felforrt, a levet leöntjük, majd újra hideg vízzel megtöltjük az edényt. A csülök mellé tesszük a babot, a hosszúkásra vagy a kockákra vágott zöldségeket. Puhára főzzük. Az olajból és a lisztből rántást készítünk. Amikor pirulni kezd, az apró kockákra vágott vöröshagymát, az összezúzott fokhagymát, a pirospaprikát is belekeverjük, majd hideg vízzel felöntjük, simára keverjük, hozzáadjuk a leveshez, majd miután újra forr, az előzőleg elkészített csipetkét is.

Megjegyzés

Egy kis csípős pirosarannyal és tejföllel isteni.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.